MENU
Geschiedenis
GESCHIEDENIS VAN CAMPING NOORTHEY 1994 - 2019 

De naam van onze camping is ontstaan uit de periode dat er op ons stuk grond, waar de kassen stonden,  een jongensinternaat was dat de naam Noorthey had. De overgrootvader van mijn man (Reinier) werkte daar al sinds 1893 als tuinman. 

Daarna is zijn zoon, de opa van Reinier, begonnen met hele lage kassen bouwen en werd er geteeld op de koude grond.

Mijn schoonvader heeft deze kassen toen vrij jong overgenomen en ze langzaam met Reinier later vergroot, verhoogd en gemoderniseerd. 

Uiteindelijk hadden wij,  tot 2013, 2 ha kassen waar vroeger sla en tomaten werden geteeld en later gerbera's (bloemen). Helaas moesten deze kassen wijken voor woningbouw en groen,
waar tot anno 2019 nog steeds geen definitieve plannen voor zijn. 

Onze camping is begonnen in 1994, in de slechte tijd van de tomaten, toen de duitsers onze tomaten wasserbomben noemden in de diverse media. Daar de prijzen van de tomaten toen
dramatisch laag waren, zelfs heel veel doordraai, en er daar toen volkstuintjes waren en schapen liepen, dachten wij we moeten iets doen om het hoofd boven water te houden en dachten aan
een minicamping. Na geïnformeerd te hebben bij de Stichting Vrije Recreatie, vernamen wij dat als we hier met een boerencamping gingen beginnen dat snel zou gaan lopen,
omdat er in Zuid-Holland in deze omstreken boerencampings ontbraken en het heel gunstig zou liggen tussen de grote steden en zo gebeurde het.

De camping is uitgegroeid tot een mooi campingterrein voor caravans, campers en tenten met zo'n 25 plekken en meest autovrij (alleen met aankomst en vertrek auto op terrein). We hebben nu ook een hele mooie houten schuur met een recreatieruimte, sanitair, kantoor en een appartement. De gasten zijn zo enthousiast dat er regelmatig mensen weer terug keren.

Gelukkig paste de camping, als recreatie, wel in het plan van de Duivenvoorde corridor en mochten wij hier met de camping wel blijven zitten. 

Onze gasten zijn dan ook zeer geïnteresseerd in de grote steden, de wandel- en fietspaden en de bezienswaardigheden daar omheen. 

Graag zien we U op onze gezellige mini-camping of in het knusse appartement verschijnen om zo zelf met eigen ogen van een en ander te gaan genieten. 

Familie de Ruyter